Onderhoud & Reiniging

Regelmatig onderhoud aan uw onderzoeksbank bevorderd de levensduur, hygiëne en veiligheid van het product.

Schoonmaken

Zorg ervoor dat tijdens het schoonmaken de stekker niet in het stopcontact zit zodat het mechanische gedeelte niet in werking kan treden! Wij adviseren om na elke patiënt de bank schoon te maken en nog eens extra na een spreekuur periode. Alleen het vervangen van de papierrol is niet hygiënisch genoeg.

Gebruik een doek of een zachte borstel met water en een neutraal reinigingsmiddel voor het reinigen van de bekleding. U kunt voor de reiniging ook Incidin Oxyfoam van Ecolab gebruiken of een vergelijkbare reiniger van een ander (huis)merk of leverancier voor het schoonmaken van het kunstleder. Test dit eerst even op een niet zichtbaar deel van de bank. Gebruik een schone en droge doek in combinatie met het reinigingsproduct en wrijf dit goed uit over het oppervlak. Vergeet ook niet de zijkanten en de naden tussen de kussens dagelijks schoon te maken.

Vlekken op de bekleding moeten onmiddellijk verwijderd worden. Gebruik hiervoor ethylalcohol verdund in 30% water. Let op! Goed naspoelen en drogen.

Let op!: Agressieve reinigingsmiddelen kunnen witte vlekken en schade toebrengen aan het oppervlak van het kunstleder.

De onderzoekbank kan worden schoongemaakt met een vochtige doek. Grondig reinigen van de bank dient met de daarvoor bestemde reinigingsmiddelen te worden uitgevoerd. Gebruik nooit zure of basische oplosmiddelen. Heeft u meer tips nodig op het gebied van reinigen van uw onderzoeksbank, neem dan contact met ons op via de .

Onderhoud

Inspecteer regelmatig het elektrische snoer op beschadiging, en de mechanische functies om te controleren of de onderzoekbank naar behoren functioneert. Controleer ook of de bevestigingsmaterialen aanwezig zijn en goed aangedraaid zijn.

Smeer de op olie bewegende delen (zoals rug scharnier en de voetensteunen) met een lichte machineolie om een stille, soepele en betrouwbare werking te waarborgen. De rollende nylonwielen onder het hoofdeind moeten periodiek ingevet worden met zuurvrije vaseline.

Preventief onderhoud moet worden uitgevoerd met de frequentie die in de onderhoudstabel is aangegeven.

Wanneer? Welk onderhoud?
Elke 3 maanden Algemene schoonmaak onderzoekbank
Elke 6 maanden Inspectie van Hydraulische en handmatige besturingselementen
Elke 6 maanden Controleer schroeven en bouten of deze nog vast zitten
Elke 6 maanden Controleer of er geen scheuren, vervorming of schade aan het frame en bewegende delen zijn.
Elke 6 maanden  Test de gasveer en bekijk of er alleen smeerolie op de zuigerstang is. Overtollige olie kan duiden of een lekkage.
Elke 6 maanden Controleer de rem en de werking van het wielremstysteem.
Elke 6 maanden Controleer of de onderzoekbank stabiel staat op poten.
Elke 6 maanden Controleer de wielen of deze nog goed vastgezet zijn en in goede conditie verkeren, zijn de loopvlakken vrij van eventuele belemmeringen.
Elke 6 maanden Let op bij het omhoog en omlaag gaan op ongewone geluiden of trillingen. Dit kan duiden op een defect in het mechanisme of de motor.