Hoe Habru bijdraagt aan een betere wereld

Sociaal en duurzaam ondernemen zit ons in het bloed. Zo werkt Habru al sinds de oprichting samen met verschillende sociale werkplaatsen. Op dit moment is ons bedrijf gevestigd in het pand van Rijnvicus: dé leerwerkplaats van Alphen aan den Rijn. In onze productie krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om hun talenten te benutten en ervaring op te doen. Ze leren onder andere hout en metaal bewerken en machines bedienen.

Geef uw onderzoeksbank een tweede leven
Oude behandelbanken die nog in goede staat zijn zomaar weggooien? Hartstikke zonde. Daarom zamelen wij zoveel mogelijk afgedankte banken in. Samen met Stichting Woerden Helpt geven we ze een tweede leven in onder andere Roemenië, Moldavië en Oekraïne. 

Ecologische voetafdruk

Bij Habru vinden wij het erg belangrijk dat wij een steentje bijdragen aan een betere wereld en een schoner milieu. Het afvoeren van oude onderzoeksbanken gaat dan ook op een verantwoordde manier. Alles wordt verantwoord afgevoerd waardoor wij zeer weinig restafval hebben. Zo proberen wij onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.